תאריך הפרסום 11/12/2023 / טבע
המלח נוטה להצטבר במאגרי מים סגורים, ומכיוון שלאוקיינוסים בעולם אין לאן להתנקז, המלח לאט לאט נאסף בתוך האוקיינוסים והימים.
הבסיס של מלח ים הוא נתרן כלורי, המוכר לנו כמלח שולחן. המלח במי הים הופיע לפני מיליארדי שנים, במהלך היווצרות האוקיינוסים בעולם. מקור המלח במי הים הוא, מצד אחד, קרקעית האוקיינוס, שבמשך מאות שנים הזינה מי ים בכלורידים דרך הרי געש ומרבצים אורגניים, ומצד שני, נהרות שהובילו סלעים נשטפים לתוך האוקיינוסים.
אחוז המלח בתוך הימים בעולם אינו אחיד, וזה תלוי במספר גורמים. למשל, תכולת המלח בים סוף מגיעה ל-40 גרם לליטר, כיוון שהמים בו מתאדים מהר ואין לו הרבה מקורות של מים מתוקים.