תאריך הפרסום 06/05/2024 / בריאות
טיגון בשמן עמוק נחשב ללא בריא מכמה סיבות:
1) מזון עשיר בקלוריות: מזונות מטוגנים בשמן עמוק הם בדרך כלל עשירים בקלוריות עקב ספיגת השמן במהלך הטיגון. זה יכול לתרום לעלייה במשקל ולהשמנה.
2) היווצרות חומצת שומן טראנס: כאשר שמנים מחוממים לטמפרטורות גבוהות במהלך טיגון, הם יכולים לעבור שינויים כימיים שגורמים להיווצרות שומני טראנס. שומני טראנס ידועים כמגבירים רמות של כולסטרול "רע" ומפחיתים רמות של כולסטרול "טוב", ובכך מגבירים את הסיכון למחלות לב.
3) היווצרות אקרילאמיד: טיגון של מזון עמילני עמוק בטמפרטורות גבוהות עלול להוביל להיווצרות אקרילאמיד, תרכובת שעלולה להיות מזיקה.
אקרילאמיד נקשר לסיכון מוגבר לסרטן.
4) אובדן חומרים מזינים: החום הגבוה בטיגון עמוק יכול להרוס חלק מהרכיבים התזונתיים הרגישים לחום הקיימים במזונות, כגון ויטמינים ונוגדי חמצון.
5) פוטנציאל לחמצון: טיגון עמוק כולל חשיפת שמנים לחמצן ולטמפרטורות גבוהות, מה שעלול להוביל לחמצון. שמנים מחומצנים יכולים לייצר תרכובות מזיקות שעלולות לתרום לדלקת ולבעיות בריאותיות אחרות.
בעוד שמאכלים מטוגנים בשמן עמוק יכולים להיות טעימים כפינוק מדי פעם, לצריכה קבועה שלהם כחלק מהתזונה יכולה להיות השפעות שליליות על הבריאות. מומלץ להגביל את צריכת המזונות המטוגנים בשמן עמוק ולבחור בשיטות בישול בריאות יותר כמו אפייה, צלייה, אידוי או הקפצה במידת האפשר.